• (0)
  • (0)
  • (0)
  • (0)
  • (0)

Bal ve Arıcılık Ürünleri

Bal ve Arıcılık Ürünleri
Henüz yeni ürünümüz bulunmamaktadır
Mağazamıza yeni ürünler eklendiğinde sizleri en kısa zamanda haberdar edeceğiz.

Geri Dön Anasayfaya Dön

Bal ve Arıcılık Ürünleri

Bal üretimi için en önemli faktörlerin başında arı cinsi ve bitki çeşitliliği gelir. Ülkemiz doğal bal çeşitleri üretimi için endemik bitki türlerini bir arada bulunduran zengin floraya sahip. Elde edildiği bitki kaynağına göre genelde çiçek balı ve salgı balı olarak iki sınıfa ayrılır. Çiçek balı, işçi arı tarafından bitkilerin çiçekli kısımlarından salgılanan nektarların toplanmasıyla elde edilir. Salgı balı, orman ağaçlarından salgılanan nektarlar sonucu oluşmuş çeşitlerindedir. Çoğunlukla çam, meşe, ladin ve kayın gibi orman bitkilerinden kaliteli gerçek ballar üretilir. Genellikle süzme bal olarak görmeye alışkın olduğumuz bir türdür. Anadolu’da en yaygın olarak üretilen salgı balı, çam balıdır. Çam balı, ülkemizde Akdeniz ve Ege bölgelerinin kıyı kesimlerinde üretimi yapılmaktadır. Her iki türün sahip olduğu farklı lezzet, aroma ve fiziksel özellikler  bakımından birbirinden farklı çeşitleri bulunuyor. En çok bilinen türlerini kestane balı, karakovan petek balı, petekli bal, çam balı, lavanta balı, çiçek balı, sedir balı, yayla balı, keçiboynuzu balı olarak sıralayabiliriz.

ÇİÇEK BALI ÇEŞİTLERİ 

İşçi arıları çiçek balı yapmak için çiçekli bitkilerin, gövde, yaprak ve çeşitli kısımlarından topladıkları nektarları kullanırlar. En fazla çeşit çiçekli ballar kategorisinde bulunur. Bitki florası ne kadar zenginse lezzet, kıvamı o kadar iyi olur. Bazı yöreler sadece o bölgede yetişen endemik bitki türlerine sahiptir. Bu durum bal kalitesini ve lezzetini etkiler. Çiçek balları üretildiği yöreye ve ana kaynağına göre isimlendirilir. Çiçek zenginliğiyle en kaliteli çiçek balı olma özelliğini taşıyan Polifloralı Organik Bal yüksek rakımda ve sınırlı sayıda üretilir. Akdeniz yaylarında üretilen lavanta balı lezzetiyle farklı bir aromaya sahiptir. Harnup çiçeklerinin doğal bitki örtüsünden elde edilen Keçiboynuzu balı kalitesi yüksek bir arı ürünüdür. Flora zenginliği, sınırlı miktarda üretim gibi nedenlere bağlı olarak bal fiyatları değişiklik gösterebilir.
 

 

ÜRÜN TANITIM VİDEOMUZ

Yeni Ürün